Návrh na svoje odvolanie vníma Juščík ako prejav závisti

09.07.2004 Celý región

Snahu troch svojich kolegov v klube poslancov za Komunistickú stranu Slovenska (KSS) v Národnej rade (NR) SR odvolať ho z postu predsedu Výboru pre životné p...
Snahu troch svojich kolegov v klube poslancov za Komunistickú stranu Slovenska (KSS) v Národnej rade (NR) SR odvolať ho z postu predsedu Výboru pre životné prostredie NR SR označil Mikuláš Juščík za prejav závisti. Podľa poslancovho vyjadrenia na tlačovej konferencii 8. júla v Prešove táto vlastnosť zatieni myseľ aj vysoko kultúrnych ľudí.

Tvrdenia svojich kritikov Karola Fajnora, Ivana Hoptu a Michal Vajdu, že je veľmi naklonený ministrovi životného prostredia Lászlóvi Miklósovi Juščík odmietol a označil ich za samoúčelné. \"Stavať sa proti niečomu len preto, že to prekladá ináč zafarbený človek ako ja, je nezmysel, \" povedal. Oblasť životného prostredia nie je vhodná na politikárčenie a spoluprácu s vedením rezortu životného prostredia motivuje len starostlivosť o jeho kvalitu pre budúce generácie.
Juščík na svoju obranu uviedol tiež fakt, že predložil návrh zákona na zriadenie environmentálneho fondu, ktorý úspešne prešiel na poslednej schôdzi NR SR do druhého čítania. Pritom proti návrhu je vláda SR, keďže ho vníma ako nesystémové riešenie a náhradu za zrušený Štátny fond životného prostredia. Poslanec túto výčitku prijíma, ale podľa neho všetky okolité štáty podobný fond majú. \"je potrebný pre 16 percent obyvateľstva Slovenska nie bohatého, ale chudobného ako zdroj prostriedkov na environmentálne stavby, \" dodal.

(jj)
 

Vyberte región